Thursday, 2 July 2015

ŘECKÝ SALÁT

Víte o něčem víc svěžím a letním pro tyhle horka? Řecký salát! Navíc si ho Můžete upravit dle libosti. Já se ale rozhodla dnes pro tu lehčí verzi.




A co na to potřebujete?
- čerstvý salát
- okurka
- 4 rajčata
- olivy (zelené, černé...)

Postup na dvě porce:
Ukrojíme si půl hlavičky salátu, kterou poté nakrájíme do misky. Pak přidáte okurku - můžete použít 3/4 nebo rovnou celou. Tu nakrájíme na kolečka, a poté na čtyři díly. Následují rajčátka, která nakrájíme na měsíčky a z nich uděláme tři části. Nakonec do salátu přidáme na kolečka nakrájené olivy. Zelené nebo ty černé. A nebo obojí. Já dnes použila zelené plněné paprikou, protože se na mě v lednici už jen smály. Černé olivy jsem bohužel nesehnala. I když s nimi mi chutná salát možná o něco více. Salát pak řádně zamícháme a dáme do lednice. Protože konzumovat ho za studena je přece jen o dost lepší. A navíc osvěžující!

Někdo do salátu přidává červenou cibulku, balkánský sýr a nebo i bylinkou zálivku. Kreativitu ale nechám už na vás :)

No comments:

Post a Comment